Boxspring 120×200

Boxspring 120×200 kopen? Met deze aankooptips weet je precies waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste merk.

Boxspring (120×200) kopen

Waarom kiezen voor een boxspring? Juist voor personen die rugklachten hebben of bijvoorbeeld klachten aan de wervelkolom hebben is het belangrijk om een bed en matras zorgvuldig te kiezen. Een boxspring bed kan hierin een prima keuze zijn, dit bed geeft een goede ondersteuning aan zowel de rug als de wervelkolom.

Boxspring steeds populairder
Tom Cruise en de Amerikaanse president Barack Obama weten dat ook: ze genieten van hun nachtrust in een boxspring bed. Maar wat is er dan zo speciaal aan dit type bed, dat je in bijna alle hotels tegenkomt en in steeds meer Nederlandse slaapkamers is te vinden.Slapen op een wolk

“Het slapen in een boxspring (120×200) bed is voor veel mensen alsof ze het gevoel hebben, dat ze slapen op een wolk.” In het verleden lagen de prijzen voor een boxspring (120×200) behoorlijk hoog. Maar door de populariteit van deze bedden komen er steeds meer aanbieders op de markt. Meer en meer online meubelzaken zoals Wehkamp, discounters en ook de Zweedse meubelgigant Ikea bieden betaalbare boxsprings aan.

Boxspring 120×200 voor betaalbare prijzen

Een boxspring 120×200 koop je bij Ikea vanaf gemiddeld € 500,- . Het belangrijkste voordeel van een boxspring is dat je rug een goede ondersteuning krijgt. Bij rugklachten is het namelijk belangrijk om niet te zacht te liggen en niet te veel in het bed weg te zakken. Tegelijkertijd moet de matras op plekken meeveren die het lichaamsgewicht dragen.

Pocketvering
boxspring matras 120x200Een boxspring bed met tonnen pocketvering heeft precies deze eigenschappen. Boxspring en matras moeten allebei een tonnen pocketveren kern hebben. Dit vering systeem heeft de eigenschap om precies daar te veren waar de druk ontstaat.

Zo wordt de wervelkolom minder belast en heeft de rug tegelijkertijd een goede ondersteuning. Anders dan bij een bed met lattenbodem kan een boxspring onder vering overal tegelijkertijd meeveren. Een lattenbodem is aan de buitenkant vaster als in het midden.

Boxspring 120×200 matras
De matras moet niet te zacht zijn. Ideaal is het om minstens 260 veren per vierkante meter en een dekking van koudschuim te hebben. Het aantal veren hangt echter wel af van het lichaamsgewicht. Vanaf 100 kg lichaamsgewicht adviseren wij een matras met 500 veren per vierkante meter.

De juiste topper bij rugklachten
boxspring 120x200Bij rugklachten adviseren wij normaal gesproken een visco topper, omdat deze reageert op lichaamswarmte en zich hiermee optimaal aan de lichaamsvormen aanpast. Hierdoor blijft uw rug in dezelfde positie en kan deze tijdens de nacht ontspannen.

Viscotopper
Een visco topper is tevens druk absorberend en is goed voor een licht liggevoel. Als men in de nacht veel zweet of liever op een vaste ondergrond ligt, kan ook een topper van koudschuim worden gekozen. Deze reageert namelijk punt elastisch en past zich goed aan het lichaam aan.Welk boxspring bed is geschikt voor zweters?
Tijdens het slapen verliezen we tot wel een halve liter vocht door middel van zweten. Dat is echter heel normaal. Maar voor sommige mensen wordt het zweten een probleem als ze te warm liggen. Het lichaam probeert door het zweet de temperatuur te verlagen. Je ligt beter in een bed dat ten eerste de warmte niet ophoopt en ten tweede het ontstane vocht kan afdrijven.

Waarop moet u letten?
In het algemeen is een matras met verenkern aan te raden. Dit is in elk geval de juiste keuze voor een boxspring bed, vooral voor mensen die veel zweten. Daarop zou een topper van klimalatex moeten liggen, die op basis van de open structuur goed geschikt is om de lichaamswarmte af te drijven.

Ook een topper van koudschuim, die een hardere ondergrond biedt, is prima. Een visco topper wordt in dit geval echter afgeraden, omdat deze voor een warmer liggevoel zorgt.

Goede ventilatie

Boxspring bedden hebben over het algemeen het voordeel dat de lucht erg goed kan circuleren. Dat betekent dat ze met het oog op de hygiëne van het bed worden geproduceerd. Het vocht blijft niet in de matras, maar verdampt voordat het in de matras kan indringen. Een topper zorgt ook nog voor een aangename, hygiënische ondergrond en beschermt de matras tegen transpiratievocht.