Bedbank – Dag en nacht comfort met één meubel met meerdere functies!

Een bedbank of slaapbank heeft in de meeste gevallen ingebouwde laden om de dekbedden en kussens in op te bergen. Er zijn er die je in zowel een enkel als een dubbel bed kunt omvormen. Handig als extra slaapplek of logeerbed als je klein behuisd bent. Kies uit verschillende matrassen het comfort van je voorkeur.

Bedbank – Dag en nacht comfort

BedbankMet een goede bed- of slaapbank beschik je dag en nacht over comfort. Vooral als je klein behuisd bent is het heel handig als je logees krijgt.

Vroeger was het half-bank en half-bed. Een bank, die met een paar simpele aanpassingen tot een bed omgetoverd werd. Waar de oude bed- of slaapbank geen bank en geen bed was, biedt de huidige slaapbank overdag een comfortabele zitplaats en is ’s nachts een prima slaapplaats. De slaapbank is niet langer half-half, maar het is een heel bed en een hele bank geworden.Bedbank 2-persoons

Tegenwoordig bieden de meeste bedbanken een gegarandeerd comfort. Niemand zal iets bijzonders merken aan de bank waar zij op zitten, behalve misschien het modieuze uiterlijk en het comfort. Wat zullen je logees opkijken als er binnen enkele minuten een luxe tweepersoonsbed staat! De volgende ochtend zullen ze uitgerust wakker worden en je vertellen dat ze heerlijk hebben geslapen.

Bedbanken zijn er in alle soorten en maten, maar waar moet een 2-persoons bedbank aan voldoen? Kies voor een grote en luxueuze bank om overdag heerlijk te zitten en ’s nachts van een goede nachtrust te genieten! Er is voldoende keus voor de mensen die over minder ruimte in hun woon- of logeerkamer beschikken. Een compacte bedbank neemt minder plaats in, maar doet qua ontwerp vaak niet onder voor een echte bank.

Overweeg je om een bed- of slaapbank te kopen? Ontdek aan de hand van onze voorbeelden het ruime en veelzijdige assortiment en kies de bank die past bij jou en jouw interieur.

Hemnes bedbank

Bedbank Hemnes IkeaDe Hemnes bedbank van Ikea kan worden beschouwd als een van de populairste bedbanken. De bedbank heeft een strakke vormgeving, wat de inrichting vereenvoudigt.

De Hemnes bedbank biedt ruimte aan twee matrassen van 80 x 200 cm, heeft 3 laden en wordt geleverd inclusief lattenbodem. Deze veelzijdige Hemnes heeft maar liefst vier functies in één – bank, eenpersoonsbed, tweepersoonsbed en opbergoplossing.

Functie en flexibiliteit staan bovenaan het lijstje als je klein behuisd bent. De Hemnes bedbank lost door het ontwerp een aantal van de belangrijkste behoeftes in huis op. Er doet zelfs een verhaal de ronde dat het gezin in het tweepersoonsbed slaapt en de kat in een uitgetrokken lade. Dan kun je gerust spreken van een goed geslaagd ontwerp.

De Hemnes bedbank moet zelf worden gemonteerd en is exclusief matras en bedtextiel. Wanneer je de Hemnes als tweepersoonsbed wilt gebruiken is het raadzaam te kiezen voor foam- of latexmatrassen. In dezelfde serie zijn overigens meer meubels verkrijgbaar, zodat je gemakkelijk kunt combineren.Bedbank Leenbakker

Bedbank Leenbakker slaapelementBij Leen Bakker kun je prima terecht voor een goedkope bedbank. Je vindt er alles op het gebied van slapen, zoals bedden, boxsprings, matrassen, slaapbanken, bedtextiel en meer.

Studio’s hebben vaak een grote kamer, maar kennen als nadeel dat alle meubelen in dezelfde kamer moeten passen. Dit houdt in dat het bed in dezelfde kamer staat als de bank en de studeerhoek. Met een bed= of slaapbank bespaar je de ruimte van een bed en kun je de kamer opdelen, zodat iedere hoek zijn eigen functie heeft. Dit is niet alleen handig, maar ook een stuk knusser.

Je kunt ook kiezen voor een slaapelement. Dit is de voordelige variant. Ingeklapt heeft het de vorm van een lage bank en uitgeklapt is het een matras. Een slaapelement is niet zo comfortabel als een slaapbank en daarom minder geschikt voor dagelijks gebruik.

Bedbank steigerhout

Bedbank steigerhoutNatuurlijk kun je een kant-en-klaar bedbank van steigerhout kopen, maar het is ook gemakkelijk zelf te maken. Steigerhout is een goedkoop en gemakkelijk te bewerken materiaal om zelf meubels te maken. Online of bij bouwmarkten zijn er bouwtekeningen te vinden, zodat het een fluitje van een cent wordt voor iemand die regelmatig klust. Het voordeel van zelf maken is dat je naar eigen smaak en behoeften het ontwerp kunt aanpassen of uitbreiden.

Het is ook een heel mooi bed als alternatief voor een hoogslaper op een kinderkamer. Overdag kan het bed als bank worden gebruikt en ’s nachts kan er in worden geslapen. Kies voor een goede lattenbodem en een stevige matras van een goede kwaliteit en samenstelling. Heel praktisch om onder de matras een aantal laden te maken voor het dekbed en kussens, maar ook speelgoed kan er prima in worden opgeborgen. Zo heb je één meubel met meerdere functies voor op de slaapkamer.