Hoeslaken topper

hoeslakens boxspringHet vinden van een passende hoeslaken topper is niet altijd gemakkelijk. Het belangrijkste is dat het hoeslaken de juiste grootte en hoogte heeft voor je topdek matras.

Hoeslaken topper met of zonder split

De meest gebruikte hoeslakens voor een boxspring zijn die het gehele oppervlak beslaan. Alleen bij afzonderlijk verstelbare boxspring bedden heb je een hoeslaken met split nodig voor je topper. Hoeslakens zijn tegenwoordig niet meer weg te denken en zijn dan ook in allerlei kleuren te koop.Kies de juiste hoeslaken topper

Om het even duidelijk te maken, we hebben het in dit artikel over een hoeslaken topper en niet voor de boxspring matras. Een boxspring topper is in de meeste gevallen dunner dan een matras. Zo zul je dus voor een topper ook een andere afmeting topper hoeslaken nodig hebben

Materialen

Hoeslakens kun je tegenwoordig kopen in verschillende materialen en afmetingen. De populairste zijn jersey hoeslakens die het voordeel hebben dat deze bijzonder rekbaar geweven en tegelijkertijd niet te elastisch zijn. Daarnaast zijn microfiber hoeslakens ideaal voor mensen die ’s nachts veel transpireren. Microfiber biedt namelijk een uitstekende vochtregulatie en is bijzonder duurzaam.

Satijn katoen: Dit type hoeslakens voor toppers zijn geweven in een satijn binding, waardoor deze lakens heerlijk zacht aanvoelen. Door de fijne draden die gebruikt worden tijdens het weven is satijn katoen een gladde, soepele en lichte stof. Deze stof wordt geweven met vaak meer dan 250 draden per inch, en hiermee krijgt satijn katoen een luxe uitstraling.

Jersey: In tegenstelling tot satijn wordt jersey gebreid en niet zoals satijn katoen geweven. Jersey is een gebreide stof, waardoor deze iets dikker is dan bijvoorbeeld katoensatijn. Hiermee is jersey een stof die ook wat warmer aanvoelt en iets minder geschikt is in de zomermaanden. Jersey heeft een lichte stretch, zodat het opmaken van je matras eenvoudiger gaat.

Microvezel: Een combinatie van bovenstaande stoffen is het steeds meer gebruikte microvezel stretch hoeslaken. Deze stof heeft de eigenschap om (transpiratie)vocht niet op te nemen, maar snel af te voeren en daarmee ideeal voor mensen die veel zweten. Maar ook in de zomermaanden is microvezel een prettige stof, omdat het altijd droog blijft aanvoelen. Microvezel stretch hoeslakens geven hetzelfde gevoel als satijnen lakens, maar ze hebben dezelfde eigenschappen als jersey lakens. Deze lakens zijn eenvoudig in onderhoud, strijken is niet noodzakelijk en microvezel hoeslakens liggen mooi strak op je boxspring bed.

 

Topper hoeslaken kopen

hoeslaken topperAls je weet welk type hoeslaken je nodig hebt, is het handig om deze gespecialiseerde winkel te bezoeken om de mooiste en goedkoopste hoeslakens te vinden. Met onderstaande tips helpen we je graag bij het vinden van een goedkoop hoeslaken. Maak voor je gaat zoeken een lijstje met wensen, op basis van de vragen hieronder.

  1. Welke afmetinghoeslaken topper heb ik nodig voor mijn bed.
  2. Kleur van het hoeslaken, welke kleur(combinaties) vind je mooi.
  3. Design en prints, welke passen bij jouw slaapkamer.
  4. Van welk materiaal moet het hoeslaken topper gemaakt zijn.


Dit waren enkele vragen die je helpen bij het vinden van de juiste hoeslakens uit de verschillende maten, kleuren en materialen. Als je voor het eerst een hoeslaken topper koopt, is het verstandig om er eerst één te bestellen.

Omdat mensen vele uren van hun leven slapen en dus veel tijd in hun bed spenderen, wil je naast een goede en comfortabele boxspring ook een passend hoeslaken voor een gezonde en rustgevende slaap. Als je eerst 1 stuk (online) koopt, kun je testen hoe deze bevalt, zodat je daarna eventueel meer kunt bestellen.