Boxspring met opbergruimte

[toc]

Een boxspring met opbergruimte is ideaal voor een kleinere slaapkamer. Tenslotte neemt een bed een grote oppervlakte in beslag. Des te mooier als je een deel hiervan als opbergruimte kunt gebruiken.

Boxspring met opbergruimte kopen

Wees voorzichtig met het kopen van een boxspring met opbergruimte onder de matras ondersteuning. Wanneer u een boxspringwinkel bezoekt om een boxspring te testen, doe dit dan bij voorkeur ‘s ochtends, wanneer u goed uitgerust bent.

Onderzoek heeft aangetoond dat, wanneer men in de ochtenduren verschillende bedsystemen test, er een betere en vaak ook andere keuze wordt gemaakt dan aan het eind van de dag, wanneer men moe is. Vaak ligt dan elk bed geweldig.Test verschillende bedden en systemen

Om erachter te komen welk bed aan uw wensen en behoeften voldoet, is het zinvol om zo veel mogelijk boxspringbedden, matrassen en toppers te testen. Er zijn zoveel verschillende boxsprings in uiteenlopende prijsklassen en kwaliteiten, dat het zeker de moeite loont om goed voorbereid te zijn. Voor u een dure of goedkope boxspring met opbergruimte koopt: Met ons advies weet u exact waar u op moet letten.

Voordelen boxspring

Wat zijn de voordelen van dit type bedden? Boxspring bedden zijn wezenlijk anders opgebouwd dan bedden met een lattenbodem. Deze bedden, die in Amerika en Scandinavië al jaren populair zijn, worden ook in Nederland steeds populairder. Maar wat zijn de voordelen van deze bedden?

 1. Slaapgevoel
  Boxsprings bieden een zeer goed liggevoel. Als boxspring, matras en topper passend worden gekozen, biedt een boxspring bed een beduidend hogere comfort standaard dan gewone bedden. Het bed past zich aan aan het lichaam van de persoon.
 2. Rug vriendelijkheid
  Aangezien dit type bed precies aan de persoon kan worden aangepast, is het erg rug vriendelijk. Juist in het geval van problemen en klachten met de wervelkolom of tussenwervelschijven biedt een boxspring de nodige ondersteuning aan de rug.
 3. Hygiëne
  Tijdens het slapen verliezen we elke nacht ongeveer een halve liter vloeistof door transpireren. Boxsprings zijn zo ontwikkeld, dat de lucht goed kan circuleren. Daardoor kan de hygiëne van het bed worden gegarandeerd. Het vocht komt niet in de matras maar wordt in de lucht afgevoerd.
 4. Comfortabele instap
  Deze bedden zijn meestal minimaal een halve meter hoog. De instap in het bed is daardoor erg aangenaam om als seniorenbed te gebruiken (hieronder leest u meer over bedhoogte).
 5. Levensduur
  De matras van een boxspring met opbergruimte slijt minder snel dan matrassen die op lattenbodems liggen. De druk van het lichaamsgewicht wordt goed afgeleid en daardoor blijft een boxspring bed extra lang comfortabel en evenredig stabiel. De basis is robuust en duurzaam.
 6. Design
  Smaken verschillen, maar het is onbetwistbaar dat een boxspring met opbergruimte een bijzonder design biedt, waardoor het ook meteen als boxspring bed wordt herkend. De elegantie van het Zweedse of Nederlandse design maken deze bedden een lust voor het oog.

Kwaliteit van een boxspring – waaraan herken je dit?

Vooral op het internet bestaan er talloze aanbieders van boxsprings. Hoe herken je dat het een bed van goede kwaliteit is?

Bedafmetingen
Boxspring met opbergruimte  90×200 cm
Boxspring met opbergruimte 120×200 cm
Boxspring met opbergruimte 140×200 cm
Boxspring met opbergruimte 160×200 cm
Boxspring met opbergruimte 180×200 cm

Koop een echte boxspring

boxspring met ladenHet is bijzonder belangrijk om een echte boxspring aan te schaffen. Verschillende verkopers bieden bedden aan die enkel op boxsprings lijken. De basis, de boxspring, is dan enkel een nutteloze houten kist.

Dit bespaart natuurlijk productiekosten, maar het heeft verder niets te maken met een echt boxspring bed. Het liggevoel van een boxspring bed kan je enkel op een echt exemplaar ervaren.

Een boxspring met opbergruimte 140×200 is pas compleet met een onderstel met vering, een matras met pocketvering kern en een topper, bijvoorbeeld van koudschuim.

Bekijk deze video over een echte boxspring

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=y0geZQzB-U4&width=550&height=311&autohide=1[/embedyt]

Pocketvering met zone onderverdeling

De kwaliteit van een boxspring met opbergruimte hangt natuurlijk vooral af van het ligcomfort, waardoor het dus belangrijk is dat op zijn minst de matras een punt elastische ton pocketvering kern heeft en in zones is onderverdeeld. Zo past het zich per lichaamsdeel ergonomisch aan.

Kwaliteitsschuim

De matrasafdekking en de topper moeten uit kwaliteitsschuim bestaan – en niet uit goedkoop PU-schuim met weinig dichtheid, waardoor het lichaam niet goed kan worden gedragen en er ligkuilen ontstaan. Afhankelijk van het liggevoel is het een voordeel dat u ook een matras topper voor het bed uitzoekt – bijv. van koudschuim, voor mensen die graag wat harder liggen, van Visko in het geval van rugproblemen of Klimalatex, voor mensen die graag comfortabel, zacht en geklimatiseerd willen liggen.

Duurzaamheid door massief hout

Het onderstel van het boxspring bed moet uit kwalitatief goed hout bestaan en niet uit geperst hout of spaanplaat. Alleen op die manier kan gegarandeerd worden dat de box ook belastbaar is.

Goed klimaat

De kwaliteit uit zich door een goed klimaat. Hiervoor worden vaak ventilatiekanalen in de matras ingebouwd en worden de hoezen van klimaatvezels en luchtdoorlatende materialen voorzien.

Samenstelling van het bed

Een boxspring bed moet zijn afgestemd op de persoon die erop ligt. Het is daarom van belang dat het boxspring bed individueel samengesteld kan worden. Goedkope boxspring bedden die aangeboden worden zijn vaak niet aan te passen. Ze zijn dus enkel in de uitvoering verkrijgbaar die door de verkoper aangeboden wordt. Dit is niet aan te raden als je een goed bed wilt kopen. Het grote voordeel van een boxspring bed is namelijk juist dat het aan de persoon aangepast kan worden.Goede informatie

Vaak is goede kwaliteit herkenbaar aan het feit dat de verkoper alle informatie geeft. Belangrijke vragen om te stellen in de winkel zijn de volgende:

 1. Welk type veren bevat het bed? Pocketveren of Bonell veren?
 2. Hoeveel veren zitten er in de matras?
 3. Uit welk materiaal bestaat de afdekking van de matras?
 4. Hoeveel centimeter is de topper en van welk materiaal is deze gemaakt?

Als zulke aankoopinformatie wordt verzwegen, kan het betekenen dat de verkoper iets te verbergen heeft. Als het om goede kwaliteit gaat, zal de verkoper u tenminste deze informatie verschaffen.
boxspring met opbergruimte

Lighoogte – Koopadvies

Omdat de hoogte van een boxspring bed vaak tussen de 50 en 70 cm ligt, vergemakkelijkt dit het in en uit bed stappen. In het bijzonder voor mensen met spier- of rugklachten is dit een ideaal bed. Een boxspring is daarom vanwege de hoogte tevens een uitstekend seniorenbed.

Lighoogte – ideaal om gemakkelijk in en uit bed te stappen

Zorg ervoor dat de hoogte van het bed bij uw eigen lengte past. Afhankelijk van uw lichaamslengte zullen grotere mensen een bedhoogte kiezen van rond de 70 cm of iets hoger. Kleinere mensen kunnen het beste kiezen voor een hoogte van 60 cm of zelfs minder. Eigenlijk komt het erop neer dat een boxspring niet te hoog en niet te laag moet zijn, maar moet passen bij uw lichaamslengte.

Wel of geen Topper?

Een boxspring bed bestaat uit de boxspring, een matras en een topper. Er worden echter vaak bedden zonder topper aangeboden. Vooral in Amerika ontbreekt een topper in de meeste gevallen. Is een topper altijd aan te raden? Wat zijn de voordelen van een topper? Een topper werkt net als een dunne, tweede matras, die op de eigenlijke matras ligt. In Scandinavië en Nederland hebben bedden met een topper een lange traditie. En er zijn veel voordelen een boxspring bed met topper te kiezen. De voordelen van een topper op een rijtje:

Voordelen van een topper

De topper zorgt voor een goede afstemming van het bed op het lichaam en de slaapgewoontes van de persoon. Boxspring en matras zijn cruciaal voor de vraag of je bijvoorbeeld beter een harde of zachte ondergrond kunt kiezen. Echter, met de topper kan het bed pas echt worden aangepast.

 • Visko-Topper ondersteunt de rug door de punt elastische eigenschappen, een topper van Klimalatex zorgt juist voor een zachtere ondergrond.
 • Klimalatex-Topper heeft nog een voordeel. Hij is namelijk klimaat regulerend. Dat betekent dat de lichaamswarmte als het ware wordt gereguleerd, wat erg belangrijk is als je last hebt van allergieën of ’s nachts veel transpireert.

Met behulp van de topper is het dus ook mogelijk om de warmte van het bed te reguleren. Een Visko-Topper maakt comfortabel slapen mogelijk, de koudschuim topper daarentegen leidt een deel van de warmte af.

Een ander voordeel van de topper is dus voor de hand liggend: de hygiëne van het bed. De topper zorgt er ook voor dat bijvoorbeeld huisstofmijt niet in de matras kan gaan zitten. De topper kan apart van een hoes worden voorzien, waardoor de grote matras wordt beschermd.

Dat betekent daarnaast dat er een voordeel bestaat betreffende de optiek van het boxspring bed. De matras kan namelijk, indien gewenst, van een design overtrek worden voorzien. In dat geval heeft enkel de topper een hoeslaken nodig, die geschikt is om op te slapen.

Ook wordt het bed door de topper een aantal centimeters hoger. Hierdoor is het instapcomfort hoger, nog een voordeel van de topper. In zijn geheel biedt een bed met topper veel verschillende voordelen. Pas met de topper heeft het bed veel meer voordelen tegenover een gewoon bed met lattenbodem.

Boxspring kopen – Samen testen

Omdat elke persoon verschillende slaapbehoeften heeft, is het verstandig om bij de aankoop van een  tweepersoons boxspring met opbergruimte samen met je partner de bedden te testen. Door gezamenlijk bedden en matrassen uit te proberen komt u tot een betere keuze. Ieder mens slaapt namelijk anders; de één is een zijslaper, de ander een buik- of rugslaper.

Koopadvies – Boxspring met opbergruimte

Vooral wanneer de lichaamsbouw (gewicht) van een paar sterk verschilt, is het belangrijk dat bij een 2-persoons bed de matras en mogelijk zelfs de boxspring topper apart gekozen wordt. Echter, bij de keuze van eenpersoons boxspring toppers is het verstandig om goed te kijken of er voldoende stabiliteit is.