Slaapbank kopen – Lees onze aankooptips!

slaapbank kopenWil je een slaapbank kopen? Lees dan onze aankooptips. Met dit type bed bespaar je een hoop ruimte in je studentenflat. Maar ook in de woonkamer van een klein appartement of in de gastenkamer zijn deze bedbanken een ideaal meubelstuk. Zo kunnen je gasten eenvoudig blijven slapen of, indien je klein behuisd bent, tover je de bank snel om tot een heerlijk bed.

Een slaapbank is een all-rounder

De dagen van grote, onaantrekkelijke bedbanken zijn reeds lang voorbij. Intussen kun je overal een praktische design-georiënteerde en stijlbewuste slaapbank kopen. De slaapbank wordt vandaag de dag gemaakt in elke stijl, en gemaakt van verschillende materialen en in alle prijsklassen.

Kortom: Deze bedden zijn uitgegroeid tot volwaardig meubels, en zelden zal zijn dubbele rol pas te zien zijn, wanneer deze wordt toepast.



Waar moet je op letten?

Ga niet spontaan een slaapbank kopen, lees eerst enkele tips waar je op moet letten. Zo zijn er allereerst enkele (bed) vragen die je jezelf moet stellen.

  • *Ben ik een type die kiest voor een grote zachte bank, of gaat de voorkeur uit naar een minimalistische uitvoering.
  • *Moet mijn nieuwe slaapbank voorzien zijn van armsteunen.
  • *Koop ik een 1- of 2-persoons uitvoering.
  • *Van welk materiaal moet de bank gemaakt zijn.
  • *Dagelijks gebruik of incidenteel.
  • *Wat voor matras kiezen.

 

Dit zijn enkele cruciale vragen bij het vinden van de juiste slaapbank.

Slaapbanken met lattenbodem en matras

slaapbank online kopenHet voordeel van een uitvoering met matras en lattenbodem: De bankstoffering wordt niet gebruikt als slaapgedeelte. Bij goedkope slaapbanken dienen de zitkussens vaak als “matras” – dat is niet alleen lastig, maar zorgt er ook voor dat de zitkussens vroeg of laat hun vorm verliezen.

Een geïntegreerde “bedbodembak”, waarin het beddengoed snel kan verdwijnen, is natuurlijk ideaal. Echter, deze “bak” belemmert de luchtstroom onder de bank, vocht kan daardoor slecht ontsnappen en ventileren.



Welke matras voor een slaapbank

Futon:

Dit is een vrij harde en dunne matras die meestal kan worden opgerold. Oorspronkelijk afkomstig uit Japan, waarbij de matras direct op de grond wordt gelegd om op te slapen. Een bedbank met een futon matras is minder geschikt om elke nacht om op te slapen. Vanwege de futon matras biedt dit bed weinig slaapcomfort.

Foam matras:

Deze matrassen hadden lange tijd een slechte reputatie, dit is de afgelopen jaren echter radicaal veranderd. Ze zijn nu meestal gemaakt van een hoge kwaliteit schuim, welke zich perfect aanpast aan de lichaamscontouren. Een slaapbank met een goede foam matras is een goede keuze als je bezoek vaak blijft slapen.

Latex matras:

Een latex matras heeft een zeer goed aanpassingsvermogen aan je lichaamscontouren en heeft bovendien een uitstekende puntelasticiteit. Een hoge kwaliteit latex matras biedt een uitstekend slaapcomfort.

Binnenvering matras:

Binnenvering matrassen bestaan uit een staal-geveerde matras. Let op bij de goedkopere modellen, ze zijn weinig elastisch en de individuele veren kunnen na verloop van tijd gaan drukken. Een betere matras, zoals een pocketvering of bonellvering matras, is aanzienlijk duurder, maar zeer zeker ook duurzamer. Voor een bedbank die dagelijks wordt gebruikt is een uitvoering met pocketvering of bonellvering een goede keuze.

Welke bekleding voor je slaapbank?

slaapbankMisschien denk je hier niet over na bij een slaapbank kopen, maar heb je kinderen of huisdieren? Zo ja, dan heb je zeker een punt om te overwegen uit welk materiaal je slaapbank bestaat.

Met kinderen en huisdieren is het handig om een robuuste, gemakkelijk te reinigen slaapbank te kopen. Een leren uitvoering heeft regelmatig onderhoud en reiniging nodig, maar zal minder snel vuil worden dan een stoffen uitvoering. Nadeel van leren slaapbank; je ziet er snel krassen en gebruikssporen op, welke een blijvende onverzorgde indruk geven.

Stoffen voor slaapbanken worden gemaakt van verschillende materialen. Alcantara, katoen of polyester zijn bijvoorbeeld populaire stoffen. In vergelijking met een leren bekleding voelt alcantara, katoen of polyester warmer en gezellig aan, maar is minder goed bestand tegen vuil dan leer. De beste keuze is een slaapbank kopen met een afneembare hoes die indien nodig kan worden gereinigd.

Slaapbank kopen – Nuttige aankooptips

  1. Meet vooraf hoeveel ruimte je hebt! Een slaapbank kan nog zo mooi zijn, er moet wel voldoende plaats zijn, anders wordt het een miskoop.
  2. Bepaal vooraf je wensen. Wil je een slaapbank kopen voor incidentele gasten of voor regelmatig gebruik?
  3. Een stoffen of leren uitvoering? Verwijderbare bekleding is eenvoudig te reinigen in de wasmachine. Vooral voor gezinnen met kinderen of huisdieren is zo’n bekleding een passende oplossing.
  4. Kies een comfortabele matras, bijzonder belangrijk als je een slaapbank dagelijks gebruikt.

Slaapbank kopen? Met deze informatie hopen we dat je de perfecte slaapbank vindt die comfortabel is om op te zitten en te slapen.