Hoogslaper kopen? Welke past bij jouw situatie

Met een hoogslaper maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in je slaapkamer. Ideaal voor bijvoorbeeld een studentenkamer met beperkte leefruimte, zodat je de ruimte open en overzichtelijk houdt. Waarom zou je kostbare ruimte verspillen, wanneer er zo’n simpele oplossing voorhanden is?

hoogslaperHoogslapers zijn ruimtebesparend en geven je de mogelijkheid de beschikbare ruimte effectief te benutten. Onder de hoogslaper is voldoende plaats voor een kast en/of bureau, waarmee je meteen een werkplek creëert.

Er zijn hoogslapers verkrijgbaar waar al een kast of bureau aan zit, maar je kunt er ook voor kiezen zelf een bureau of kast onder het bed te plaatsen.
.

Hoogslaper kopen – De voordelenNaast de mogelijkheid veel leef- en werkruimte te creëren, is het ook nog eens heerlijk om hoog te slapen. Op de grond verzamelt zich allerlei stof en vuil, waar je in een hoogslaper ver vandaan ligt.

Hoogslapers zijn niet voor niets al jaren erg populair. Er zijn hoogslapers die bestaan uit alleen een frame, trapje en lattenbodem, maar er is ook een breed assortiment hoogslapers met ingebouwde bureaus, lades en zelfs kledingkasten.

De meeste hoogslapers zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit materialen en voorzien van een uitvalbeschermer, waardoor kinderen vanaf 6 jaar veilig kunnen slapen in een hoogslaper. Kinderen zijn in het algemeen erg gecharmeerd van hoogslapers omdat ze zo niet alleen een ruime kamer hebben, waar ze al hun speelgoed gemakkelijk kwijt kunnen, maar ook een leuke tent kunnen maken onder hun eigen bed.

Voor de kinderkamer wordt in veel gevallen gekozen voor een halfhoogslaper. Minder hoog dan de traditionele hoogslapers, maar het scheelt evengoed veel ruimte, en veel (jonge) kinderen vinden het spannend te slapen in een bed, waar ze via een trappetje in moeten klimmen.

Wat is een halfhoogslaper?

halfhoogslaperEen halfhoogslaper is minder hoog en daardoor iets veiliger en dus geschikter voor jongere kinderen.. Je behoudt echter wel de ruimte om een bureau of iets anders onder het bed te plaatsen. Naast plaats- en ruimtebesparing is een halfhoogslaper eenvoudig op te maken.

Je hoeft niet op het bed te klimmen, maar kunt staand eenvoudig bij het bed en het matras. Zo kun je zonder ingewikkelde toeren uit te halen gemakkelijk het bed opmaken en de lakens verschonen.

Ook voor halfhoogslapers geldt dat ze verkrijgbaar zijn met allerlei accessoires, zoals opbergvakken, lades of zelfs een glijbaan. Een halfhoogslaper kan ook een bureau hebben, niet onder het bed maar er aan vast of als uitschuif exemplaar.

Tweepersoons hoogslaper

Naast de meestverkochte eenpersoons zijn tweepersoons (half)hoogslapers de laatste jaren enorm in opkomst. Uitermate geschikt voor studenten of volwassen met weinig ruimte. Zo creëer je veel ruimte onder het bed, waardoor de beperkte ruimte open en overzichtelijk blijft.

Hoogslaper met bureau (en kast)

hoogslaper met bureauEen hoogslaper met bureau is multifunctioneel en ideaal om huiswerk aan te maken of om aan te knutselen en is daarmee het ideale meubelstuk voor de tienerkamer. Wanneer kinderen groter worden hebben ze vaak behoefte aan meer ruimte. Dan is een hoogslaper met bureau de ideale oplossing.

Daarnaast kan de ruimte onder het bed gebruikt worden om allerlei spullen op te bergen. Eventueel kun je het geheel uitbreiden met een kast.Hoogslapers met bureau zijn te koop in vele soorten, maar je kunt er natuurlijk ook één zelf maken. Koop een standaard hoogslaper en maak hier zelf een bureau en kasten onder.

Alles in dezelfde kleur schilderen en met een aantal leuke accessoires creëer je een uniek bed.

Hoogslaper met bank

Zoals al eerder aangegeven is een bureau ideaal, maar ook een hoogslaper met bank kan een leuk idee zijn. Ideaal voor de kinderkamer, maar ook een uitkomst voor veel studentenkamers. Je ziet, de mogelijkheden met hoogslapers zijn eindeloos!

Hoogslaper steigerhout

hoogslaper steigerhoutHoogslapers van steigerhout zijn momenteel helemaal in en hebben een stoer uiterlijk. Er is een enorme keuze aan hoogslapers van steigerhout, zodat er voor elk wat wils is. Tevens worden er in toenemende mate Doe-Het-Zelf bouwpakketten voor hoogslapers aangeboden. Met een eenvoudige handleiding kan je deze stap voor stap zelf in elkaar zetten.

Je kunt daarbij vaak kiezen of je nieuw of oud steigerhout wilt. Uiteraard kun je e.e.a. uitbreiden met een bureau, kledingkast of planken van steigerhout.