Boxspring

Boxspring – kopen ja of nee. Ik help je hier het juiste antwoord te geven.

Boxspring kopen.

boxspring kopen

Een nieuw bed kopen is niet altijd even gemakkelijk, zeker niet als de vraag is, moet mijn nieuwe bed een boxspring bed zijn ja of nee?

Deze vraag is een veelgestelde, want veel mensen willen vooraf weten of een boxspring bed geschikt is voor hun situatie. Voor het antwoord ben je hier op de juiste plek, ik geef hier zoveel mogelijk informatie over de verschillen in bedden en boxsprings.

Redenen voor “Ja tegen het boxspring bed
Natuurlijk altijd een persoonlijke keuze, maar ik probeer hier wel de beste informatie te geven om de juiste beslissing te nemen.

Slaap als op een wolk.

Het grote verschil tussen normale bedden en boxspring bedden is de opbouw. Want bij een boxspring bed is er een matras in plaats van de lattenbodem en zit er een topper bovenop.

Het hoge comfort komt voort uit de opbouw van het boxspring bed. Omdat het bestaat uit verschillende onderdelen bodem, matras en topper.

Dit resulteert in 3 lagen die je laten wegzinken als op een wolk.

Een boxspring brengt luxe in de slaapkamer.

Boxspringbedden komen oorspronkelijk uit luxe hotels. Ja, je hebt het goed gehoord. Doordat de structuur en de veelal mooiere hoofdeinden een luxe uitstraling geven, schakelen zelfs veel traditionele bedden leveranciers nu over naar een boxspring – look.

Ik zeg ja tegen de keuze om een boxspring te kopen, en waarom door het opstaan​​vanwege de hogere hoogte gaat in en uitstappen een stuk gemakkelijker net als het opschudden van het dekbedovertrek.

Uit onderzoek blijkt zelfs dat voor veel mensen de grotere lighoogte een belangrijke rol speelt. Terwijl de lighoogte van conventionele bedden tussen de 40 – 50 cm is en futonbedden nog minder, hebben boxspringbedden een lighoogte van 55 tot 70 cm.

Dit maakt het in- en uitstappen gemakkelijker, vooral voor oudere mensen. Maar niet alleen senioren, als we eerlijk zijn houden allemaal van comfort uit bed stappen.

Een boxspringbed voor een betere slaap.

Boxspringbedden bieden niet alleen voordelen op het gebied van comfort en lighoogte, maar ook op het gebied van slaapomstandigheden. Omdat lucht kan circuleren door de veerkernen in de box.

Dit zorgt er weer voor dat het vocht in het boxspringbed naar buiten wordt afgevoerd en dat er geen schimmel of mijten kunnen ontstaan. Vooral mensen met een allergie hebben baat bij deze eigenschappen.

Maar pas op met boxspringbedden waar de onderzijde een doorlopend bord heeft, wat luchtcirculatie tegengaat.

Bijna geruisloos de hele nacht door

De laatste reden om te kiezen voor een boxspringbed is het lawaai. Want bij de lattenbodem kan het gebeuren dat het hout van de lattenbodem gaat piepen met het hout van de bedframe.

Dit is natuurlijk vooral vervelend vlak voor het slapen gaan, of tijdens het bewegen in je slaap. Op het boxspringbed zit geen lattenbodem. De matras is ingebouwd in de box en kan niet wegglijden.

Dit voorkomt piepen.

Redenen voor “Nee tegen een boxspringbed

Er zijn niet alleen redenen voor een “ja”, er zijn zeker ook redenen om niet te kiezen voor dit type bed.

Boxspring Luxe heeft een prijs

Als je een standaard gestoffeerd bed of waterbed vergelijkt met een boxspringbed qua prijs, dan zie je direct dat er een verschil is. Want het dure van bedden zijn de matrassen en het boxspringbed heeft een dure opbouw met een topper matras.

Wil je een boxspringbed met een levensduur van 10 jaar, dan moet je weten waar je op moet letten bij een boxspringbed.

Waar gewone bedden al te koop zijn vanaf € 500, – zijn, beginnen goede boxspring bedden vanaf € 1500 (afmeting 180×200 cm). Ja, er zijn ook boxspring bedden voor minder dan € 1.000, -.

Nee, ze hebben niet dezelfde kwaliteit en comfort.

Een boxspringbed van rond de € 1.000, – heeft een korte levensduur, minder stabiliteit en vooral minder comfort. Dit kan op zijn beurt leiden tot rugpijn en miskoop. Je kunt geen goedkoop merk kopen en alle luxe en voordelen van een duurdere aankoop verwachten!

Luxe en omvangrijk zijn nauw met elkaar verbonden.

Door de grotere lighoogte kan het bed groot en volumineus lijken, vooral als je slaapkamer niet zo groot is. Een boxspringbed ziet er beslist kleiner uit als er door dunne poten als het als het ware een zwevende uitstraling wordt gecreëerd.

Met bedverlichting wordt dit nog meer geaccentueerd.

Conclusie: wel of niet een boxspring kopen blijft een persoonlijke beslissing. Gelukkig is er niet één oplossing die voor iedereen werkt. Het is en blijft dus een persoonlijke keuze.

Hier zijn de belangrijkste redenen voor ja of nee.

Ja

Nee

  • Hoog comfort
  • Luxe in de slaapkamer
  • Hogere lighoogte
  • Betere slaapomgeving
  • Geruisloos
  • Duurder dan normaal bed
  • Kan groot en omvangrijk lijken