Elektrische boxspring

Elektrische boxspringEen elektrische boxspring of een (niet verstelbare) boxspring combinatie kopen? Ook dan zijn er vast vragen die bij je opkomen: wat zijn de voordelen, wat zijn de nadelen, om er maar enkele te noemen.

Op deze pagina proberen we antwoord te geven op deze belangrijke vragen, voor je besluit om naar een elektrische boxspring aanbieding te kijken.

Elektrische BoxspringEr zijn veel verschillende soorten verstelbare elektrische boxsprings te koop. Ook zijn er allerlei bedieningssystemen om de motor van de boxspring te bedienen. Hieronder de meest voorkomende opties.

 

De juiste afstandbediening
De meest verkochte elektrische boxspring heefteen bediening die via een kabel verbonden is met de motor. Het grote voordeel van een afstandbediening met kabel is dat deze praktisch nooit storing geeft, en niet zoek raakt zoals bij losse afstandsbedieningen.

Er zijn ook verstelbare bedden die via een infrarood of radiografische afstandsbediening worden bediend. Als je voor een radiografisch systeem kiest, is het niet noodzakelijk om te richten op de onder het bed geplaatste ontvanger. Bij een infrarood systeem is dit wel noodzakelijk, dit is dan ook een groot nadeel t.o.v. een afstandbediening met snoer of radiografische bediening.

Elektrische Boxspring – Verstelbare opties

Elektrische boxspringWaarom zou je kiezen voor een elektrische boxspring, de meeste mensen kopen een verstelbaar bed. Men wil naast comfortabel slapen ook aangenaam in bed een boek lezen of tv kijken.

Dit is vaak de belangrijkste reden om een elektrisch verstelbare boxspring te kopen. Waar je zeker op moet letten bij de aanschaf zijn onderstaande punten.

  • Is zowel het hoofdeinde als het voeteinde verstelbaar, heeft het bed een knieknik, zodat je gemakkelijk in bed zit.
  • Zijn de motoren voldoende krachtig? Een belangrijke vraag voor mensen met een gewicht boven de 100 kg die een elektrische boxspring willen kopen. Je wilt natuurlijk niet dat ze het na een paar jaar al begeven. Heeft de motor van de boxspring een CE-goedkeuring en eventueel keurmerk.
  • Is de boxspring motor voorzien van een (noodstroom) batterij, zodat er bij stroomuitval altijd de mogelijkheid is om het bed weer in vlakke positie te brengen.

Verstelbaar duurder, maar ook aangenamer

1 persoons boxspring elektrischHet spreekt voor zich dat een elektrische boxspring meer kost dan een standaard boxspring bed. De prijzen verschillen enorm, maar als je je goed oriënteert zijn er ook goedkope verstelbare bedden te vinden die aan jouw wensen voldoen.

Ben je van plan om een boxspring te kopen en heb je voldoende budget, koop dan een verstelbare boxspringcombinatie.

Je maakt van je bed niet alleen een plaats om te slapen, je kunt er ook heerlijk in relaxen; een groot genot na een drukke dag. Veel mensen die een verstelbaar bed gewend zijn, kiezen in de meeste gevallen ook weer voor een elektrisch verstelbaar model. Dit zegt al genoeg, mocht je nog twijfelen of dit type bed iets voor jou is.

Elektrisch verstelbare bedden

Wat betreft de ligkwaliteit moet eerst gezegd worden dat alle boxspring bedden met motor ondersteuning hetzelfde slaapcomfort bieden. Dat betekent dat bij alle modellen de onderste box, alsook de matras een pocketvering heeft met minimaal en afhankelijk van de hardheidsgraad 260 veren per vierkante meter.

Ook ligt op elk matras een topper met klimaat regulerende overtrek. In dat geval heb je net als bij (vlakke) modellen de keuze tussen koudschuim, visco en klima-latex toppers. Als het alleen om slaapcomfort zou gaan is elk boxspring bed met motor geschikt.

De keuze voor een bed hangt daarom af van andere criteria – vooral van het hoofdeinde, de lighoogte en de pootjes.Wat betreft de hoofdeinde uitvoering zijn er heel veel verschillende modellen, van klassiek en elegant tot luxueus met gecapitonneerd design en sierknopen.

Maar ook hierbij verschillen de prijzen enorm en naast prijs is wat je mooi vindt allesbepalend.

 

eenpersoons boxspringAls je liever een bed zonder hoofdeinde hebt of wegens ruimtegebrek (schuine daken) geen hoofdeinde kunt aplaatsen, zijn er ook gemotoriseerde boxspring bedden zonder hoofdeinde.

Trouwens, je kunt ook overwegen om niet voor een hoofdbord te kiezen, dit scheelt in de aanschafprijs. Mocht je later toch een hoofdbord/hoofdeinde willen kopen, dan kan dit alsnog.

Verstelbare Boxspring bedden – Let op de hoogte

Net als bij de standaard modellen worden er ook elektrische boxspring bedden aangeboden in verschillende instaphoogtes en lighoogtes, meestal tussen 60 en 70 centimeter. Een instaphoogte van +/- 70 cm is precies goed voor lange mensen omdat ze zich niet hoeven te bukken.

Voor kleinere mensen is de hoogte van 70 cm te hoog – een betere keuze is in dat geval een boxspring bed met een hoogte van +/- 60 cm.