Boxspring aanbieding

boxspring met ladesOp zoek naar een boxspring aanbieding?  We geven je hier wat tips voor de aankoop van een model dat past bij je slaapbehoeften. Een boxspring koop je niet zomaar even – voor een goede en comfortabele slaap in de komende jaren is het belangrijk om geen overhaaste beslissingen te nemen.

Wij geven je een aantal belangrijke tips, zodat je de juiste keuze maakt. Hier moet je bij het kopen van een boxspring bed op letten.

Tip 1: De Body Mass Index is bepalendNiemand ligt graag op een keiharde ondergrond. Maar te zacht is ook weer niet goed. Een te zacht matras biedt namelijk niet genoeg ondersteuning voor je lichaam.

Hoe hard of zacht je het beste kunt liggen hangt af van je lichaamsgewicht en lengte. Als je bijvoorbeeld lang en zwaar bent, dan verdeelt het gewicht zich beter op een matras dan wanneer je klein en zwaar bent.

In dat geval (groot en zwaar) kun je ook een boxspring matras met lage hardheid kiezen.

Je Body Mass Index resulteert uit je lengte gedeeld door je gewicht in het kwadraat. Als je 80 kg weegt bij een lengte van 1,80 mtr dan bereken je: 80 / (1,80×1,80) = 24,7. Als vuistregel geldt dat je bij een BMI van 25 een boxspring bed kiest met een hardheidsgraad 3 en bij een BMI van 30 de hoogste hardheidsgraad 4.

Tip 2: Wat zit er in de box?

goedkope boxspring kopenLet er bij het kiezen van een boxspring aanbieding in elk geval op wat er in de box zit. Omdat boxspring bedden steeds populairder worden, willen sommige handelaren van dit succes profiteren.

Zij bieden dan bedden aan die op boxsprings lijken, maar geen ondervering in de box hebben. In zo’n bed lig je wel aangenaam hoog, maar het comfort van een echte boxspring zul je niet ervaren.

Tip 3: Wat zit er op de box?

Om kosten te besparen – waardoor het bed dus goedkoop kan worden aangeboden – bestaat de box bij sommige boxspring bedden volledig of gedeeltelijk uit spaanplaat. Dit ziet er niet mooi uit en is ook niet erg stabiel, waardoor je bij een boxspring aanbieding goed moet opletten of de box ook echt uit hout bestaat.

Tip 4: Tonnen pocketveren zijn beter dan Bonell veren

boxspring-bonell-veringVeel boxspring bedden zijn voorzien van goedkope Bonell veren, pocketveren zijn over het algemeen beter. Het grote verschil is dat Bonell veren aan de oppervlakte elastisch meeveert, zodat het gehele lichaam in de matras zakt.

Pocketveren daarentegen ondersteunen punt elastisch, zodat alleen de lichaamsdelen waar de meeste druk ontstaat (bijv. schouders en bekken) wat zwaarder in de matras zakken. Het gehele lichaam wordt in de ergonomisch correcte staat gehouden.

Boxspring aanbieding – Kies een goede matras

Daarom zou op zijn minst het matras van een pocketvering moeten zijn voorzien. Indien je relatief licht bent, en niet zwaarder bent dan 80-90 kg, kan de box ook Bonell veren hebben, omdat het gewicht grotendeels door de topper en matras wordt opgevangen. De box hoeft daardoor niet veel ondersteuning te bieden.

Tip 5: De topper beslist over het liggevoelBij toppers zijn er veel verschillende keuzes.

Er zijn varianten van PU-schuim, koudschuim, visco schuim of klima-latex. PU-schuim kun je beter niet kiezen, omdat dit weinig herstelkracht bezit en dus snel kuilen vormt; vraag ernaar als je voor een boxspring aanbieding kiest.

Wat betreft de andere schuimsoorten: Wie graag een beetje harder ligt kiest voor koudschuim. Als je liever zachter ligt en waarde hecht aan een goede luchtcirculatie, ga je voor klima-latex.

Visco is bijvoorbeeld bij rugklachten erg geschikt, omdat het op lichaamswarmte reageert en zich dus aan de individuele lichaamscontour aanpast.

Tip 6: De kleur moet in de slaapkamer passen

Je zou denken dat dit vanzelfsprekend is, maar veel mensen worden verliefd op een kleur, zonder dat ze er rekening mee houden of deze in de bestaande slaapkamer past.

Hoewel de meest gebruikte stoffen bij boxsprings zeer goed te behandelen zijn en ze gemakkelijk schoon zijn te maken, moet je er rekening mee houden dat juist bij de trendkleur wit het gevaar op vervuiling bestaat. Als je dus voor een boxspring wit gaat, moet je er op letten dat vuilbronnen (zoals bijv. schoenen, wijnglazen of pas geverfd haar) op afstand worden gehouden.