Goedkope Boxspring

boxspring outletGoedkope boxspring kopen? Er zijn verschillende (online) beddenzaken waar je een goedkope en kwalitatief hoogwaardig boxspring kunt kopen. We geven hier gratis advies waar je op moet letten bij het kopen van een goedkope boxspring.

Goedkope boxspring kopen

De kwaliteit van een boxspring bed – waaraan herken je die? Vooral op het internet bestaan er talloze aanbieders van boxspring bedden, maar hoe herken je dat een bed van goede kwaliteit is?

Echt boxspring bedHet is bijzonder belangrijk om een echt boxspring bed aan te schaffen. Verschillende verkopers bieden bedden aan die enkel op boxspring bedden lijken. De basis, de boxspring, is dan enkel een nutteloze houten kist.

Dit bespaart natuurlijk productiekosten; maar het heeft verder niets te maken met een echt boxspring bed. Het liggevoel van een boxspring bed kan je enkel op een echt exemplaar ervaren.

Een boxspring bed is pas compleet met een boxspring, oftewel een onderstel met vering, een matras met pocketvering kern en een topper, bijvoorbeeld van koudschuim.

Pocketvering met zone onderverdeling

De kwaliteit van een goedkope boxspring hangt natuurlijk vooral af van ligcomfort, waardoor het dus belangrijk is dat op zijn minst de matras een puntelastische ton pocketvering kern heeft en in zones is onderverdeeld. Zo past het zich per lichaamsdeel ergonomisch aan.

Kwaliteitsschuim

goedkope boxspring kopenDe matrasafdekking en de topperkern moeten uit kwaliteitsschuim bestaan – en niet uit goedkoop PU-schuim met weinig dichtheid, waardoor het lichaam niet goed kan worden gedragen en er ligkuilen ontstaan.

Afhankelijk van het liggevoel is het van belang dat u ook een topper voor het boxspring bed kunt uitzoeken – bijv. van koudschuim, voor mensen die graag wat harder liggen, van Visko in het geval van rugproblemen of klima-latex, voor mensen die graag comfortabel, zacht en geklimatiseerd liggen.

Duurzaamheid door massief hout

Het onderstel van het boxspring bed moet uit kwalitatief goed massief hout bestaan en niet uit geperst hout of spaanplaat. Alleen op die manier kan gegarandeerd worden dat de box ook belastbaarder is.

Goed klimaat

De kwaliteit van een boxspring bed uit zich door een goed bedklimaat. Hiervoor worden vaak ventilatiekanalen in de matras ingebouwd en worden de hoezen van klimaatvezels en luchtdoorlatende materialen voorzien.

Samenstelling van het bedEen goedkope boxspring moet net als een duurder model zijn afgestemd op de persoon die erop ligt. Het is daarom van belang dat het boxspring bed individueel samengesteld kan worden.

Goedkope boxspring bedden zijn vaak niet aan te passen. Ze zijn dus enkel in de uitvoering verkrijgbaar die door de verkoper aangeboden wordt. Dit is niet aan te raden als het om boxspring bedden gaat.

Het grote voordeel van een boxspring bed is namelijk juist dat het aan de persoon aangepast kan worden.

Goede informatie

Vaak is goede kwaliteit herkenbaar aan het feit dat de verkoper alle informatie geeft. Bevat de boxspring pocketveren of Bonell veren? Hoeveel veren zitten er in de matras? En uit welk materiaal bestaat de afdekking van de matras? Hoeveel centimeter dik is de topper?

Als dit soort informatie wordt verzwegen, kan het betekenen dat de verkoper iets te verbergen heeft. Als het om goede kwaliteit gaat, geef je ook graag de informatie met betrekking tot de boxspring bedden.