Kinderbed 90×200

Kinderbed 90×200 niet alleen om in te slapen.

Kinderbed 90x200

[toc]

In veel kinderkamers is het de enige zitplaats voor kinderen en vrienden. Het bed nodigt uit om overdag op en in te spelen, dromen, ravotten en knuffelen. Kinderen vinden het leuk om creatief en avontuurlijk te zijn, bedden voor kinderen zijn dan ook zeer divers.

Ongeacht het model en de bed hoogte is een voldoende hoge rand die enkele centimeters boven de matras uitkomt belangrijk. Dit omdat kinderen nog weleens onrustig slapen en de neiging kunnen hebben om uit bed te vallen.

Van babybed tot kinderbed

De tijd vliegt voorbij en het babybed wordt te klein voor je kroost. Het eerste echte bed zou zijn weg naar de kinderkamer moeten vinden. De keuze in vorm en functie is groot, slechts één factor lijkt hetzelfde te zijn.

De bed afmetingen voor de kinderkamer, een kinderbed 90 x 200 cm is de maat waarin elk kinderbed model beschikbaar is.

Deze bed afmeting kan zelfs in kleinere kinderkamers gemakkelijk worden geplaatst en biedt voldoende ruimte. De afmeting komt overeen met de meest populaire matrasmaat in Nederland en België, de 90 x 200 cm matras.

Bezuinig niet op de matras.

matras 90x200

Ook in een kinderbed is goede matras waarop het kind ergonomisch verantwoord kan liggen essentieel omdat kinderen nog volop groeien. Er zijn aanbieders die smallere en kortere bedmaten aanbieden voor een leeftijdscategorie van +/- 3 tot 5 jaar.

Deze afmetingen worden voornamelijk gekocht door ouders die hun kind als deze wat ouder is, inspraak willen geven in de aanschaf van een kinderbed van 90 x 200 cm. Het grote voordeel van een bed van 90 x 200 cm is dat accessoires zoals matrassen, lattenbodems, hoeslakens en dekbedovertrekken goedkoop en overal verkrijgbaar zijn.

Uitgebreide kinderbedden in de vorm van een kasteel, huis met opbergruimte of glijbaan zijn zeker mooi, maar niet altijd goedkoop. Maar ook interesses van kinderen veranderen sneller dan de levensduur van het themabed.

Een eenvoudig kinderbed 90×200 cm als basis is daarom aan te bevelen. Met slechts een paar eenvoudige accessoires, kleuren of dekbedovertrekken. Kun je meerdere keren een bed aanpassen aan de smaak van het kind en de inrichting van de kinderkamer.

Kinderbed in een kleine slaapkamer

Je kind heeft voldoende ruimte nodig om te slapen, te spelen en later een werkruimte voor school. Soms delen broers en zussen een kamer. Ruimtebesparende en multifunctionele kinderbedden zijn dan ook de meest populaire slaapmeubels in kinderkamers.

De klassieker voor oudere kinderen is de hoogslaper.

Kinderbed

Het slaapgedeelte wordt naar een hoger niveau verplaatst, zodat eronder nog (opberg)ruimte is voor een bureau. Of als er meerdere kinderen zijn, een extra slaapgedeelte, zoals bij het stapelbed.

Een andere populaire manier om ruimte te besparen is een slaapbank. Ofwel een bank overdag en een matras voor een broer, zus of logerend kind in de nacht.

Het bureau, dat onder een hoogslaper komt, moet worden voorzien van extra verlichting voor de juiste concentratie bij het maken van huiswerk. Door de bovenste verdieping komt er onvoldoende daglicht op het bureau.

Kinderbed huisje

Kinderbed modellen

Een bed met aangehechte wanden, met ramen en deuren, een dak van linnen. Maken van het kinderbed hun eigen “huisje” en zorgen voor geborgenheid. Bijvoorbeeld tijdens periodes van angst voor het spreekwoordelijke monster onder het bed.

Het slaapgedeelte is ook beschermd tegen invallend daglicht op korte zomeravonden. Zo is het donkerder in het slaapgedeelte waardoor de melatonine balans en daarmee het slaapritme van het kind, dat altijd verandert, wordt gestabiliseerd.

Je hebt echter niet per se een kinderbed huisje nodig om een beschermende omgeving te creëren. Ook op een eenvoudig bed kunnen zogenaamde bed tunnels worden geplaatst om zo een gezellige plekje te maken. Als je kind het wat meer sprookjesachtig wilt, kun je met eenvoudige middelen een conventioneel kinderbed omtoveren tot een dromerig hemelbed.

Kinderbed 90×200 themabedden.

high sleeper

Thematisch vormgegeven bed frames zijn dé trend voor kinderbedden.

Voertuigen zoals racewagens, brandweerwagens, roze prinsessen bedden of politieauto’s zijn bijzonder populaire modellen. Daarnaast zijn er ook extravagante modellen, zoals ridderkastelen met ophaalbruggen, droomkastelen of zelfs boomhutten met glijbanen.

Het uitgebreide ontwerp heeft echter zijn prijs.

Iedereen die creatief en technisch begaafd is, kan een eenvoudig thematisch kinderbed ontwerpen met goed geschuurde en geverfde spaanplaat of MDF panelen. De enige beperking is je eigen verbeelding en je vakmanschap.

Houd er rekening mee dat je kind in het bed moet slapen.

Een stabiele bevestiging van de componenten, de veilige uitvoering van elektrische lichtinstallaties en het goed schuren van scherpe randen en het volledig verzinken van schroeven en spijkers moet vanzelfsprekend zijn.

Degenen die zichzelf niet voldoende vertrouwen om dit zelfbouw project aan te pakken. Kunnen beter hier eens kijken voor een kinderbed 90×200 cm. Zelfbouw of gekocht met het juiste bedlinnen, maak je van elk kinderbed een droomplek.