Topper Boxspring

Is een topper boxspring nodig of overbodig?

Ben je op zoek naar het antwoord op deze brandende vraag? Of wil je gewoon meer weten over een matras of boxspring topper.

In dit artikel vind je het antwoord op de meest gestelde vragen. De kans is groot dat jou vraag ook wordt beantwoord!

Veel gestelde vragen.

Is een topper nodig bij een boxspring?

Heb je al een boxspring dan weet je natuurlijk al dat een topper ( topmatras) noodzakelijk is.

Voor wie nog bezig is met het oriënteren op een nieuwe boxspring, zal zich waarschijnlijk afvragen of een topper van meerwaarde is of niet.

Hier het antwoord.

Om van een boxspring een comfortabel bed te maken, is een goede topper gewenst. Deze heeft namelijk eigenschappen in zich om je comfortabel te laten slapen.

Terwijl het onderste dikke matras zorgt voor de ondersteuning van je lichaam.

Een boxspring matras in combinatie met een topmatras zorgt voor een geweldige slaapbeleving.

Welke topper is het beste bij heup, rug, kniepijn?

Heb jij net als veel andere mensen last van heup, rug of knieklachten, en benieuwd welk topmatras materiaal je pijn kan verzachten. Dan raad ik je aan om een topper van traagschuim of in de volksmond ook wel (Nasa) schuim te kopen.

Traagschuim heeft als groot voordeel dat deze een drukverlagende werking heeft, en hiermee zal de druk op je pijnlijke gewrichten verminderen tijdens je slaap.

Tip: Last van heup, rug knieklachten? Lees hier het artikel over de voordelen van een kniekussen.

Afmeting van een topper

Hoe hoog / dik moet een topper zijn?

Deze vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden, de dikte van een topmatras is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. En natuurlijk je budget.

Over het algemeen kun je stellen dat hoe dikker een topper is hoe comfortabeler deze is.

Hoelang gaat een topmatras mee.

Wanneer is een topmatras aan vervanging toe? Over het algemeen kun je stellen, dat een topper gemiddeld 6 jaar mee gaat en dan vaak toe is aan vervanging.

Natuurlijk is de slijtage afhankelijk van gebruik en materiaal, zo gaan koudschuim toppers langer mee dan traagschuim.

Belangrijk is dat je niet te lang wacht met het vervangen van een matras. Niet alleen om hygiënische redenen vooral de ondersteunende eigenschappen worden door de jaren heen steeds minder.

Je zult zeker ervaren dat je weer beter slaapt op een nieuwe topper.

Topper online kopen.

Tegenwoordig kan zo ongeveer alles op internet worden gekocht … inclusief je nieuwe topper. Natuurlijk is er veel technisch jargon wat het kopen van een topper kan bemoeilijken. In het vervolg van dit artikel help ik je bij het maken van de juiste keuze.

Ik laat je zien waar je op moet letten, hoe je het juiste matras kiest de materialen en voordelen

Topmatras Boxspring.

Een boxspring bed bestaat in de meeste gevallen uit de boxspring, een matras en een topper. Er worden echter vaak bedden zonder topper aangeboden.

Vooral in Amerika ontbreekt een topper in de meeste gevallen. Is een topper altijd wel nodig? Wat zijn de voordelen van een topper?

Een topper werkt net als een dunne, tweede matras, die op de eigenlijke boxspring matras ligt. In Scandinavië en Nederland hebben bedden met een topper een lange traditie. Belangrijk is dan wel om een kwalitatief goede boxspring topper te kiezen, hieronder geven we informatie om de juiste te kiezen.

Topper Boxspring  – Welke kiezen?Toppers zijn verkrijgbaar in alle prijzen, soorten en maten; de meest voorkomende topdekmatrassen zijn vervaardigd van schuimsoorten zoals latex, traagschuim en koudschuim.

Zoals al vermeld zijn er verschillende soorten schuim, waarvan de matrassen zijn gemaakt en daarmee begint ook het probleem.

Welke boxspring topper moet ik kiezen? Welke is het beste voor mijn situatie? Hieronder geven we informatie over de meest verkochte topdek matrassen.

 • Koudschuim: In deze video wordt door Chris Nederhorst  van matras.info de werking van koudschuim uitgelegd, een aanrader als je op zoek bent naar een topper boxspring.
  [embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=C7gLmPLPeAA&width=450&height=255[/embedyt]
 • Traagschuim: Bekijk deze video, ontdek wat traagschuim is en waar je op moet letten bij de aankoop.
  [embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=p3N_woHHLOs&width=450&height=255[/embedyt]

Voordelen topper boxspring

 1. Een topper op je boxspring zorgt ervoor dat de boxspring matras minder snel slijt, en daarmee de levensduur van je boxspring combinatie vergroot.
 2. Een topdek matras zorgt voor een naadloze overgang tussen twee afzonderlijke eenpersoons boxspring matrassen, zo heb je geen last van een hinderlijke naad tussen beide matrassen.
 3. Een topdek matras kan voor mensen met gewrichtsproblemen een goede oplossing zijn om beter te kunnen slapen.
 4. Ook wordt het boxspring bed door de topper een aantal centimeters hoger. Hierdoor is het instapcomfort hoger, nog een voordeel van een topdek matras.
 5. Een topper is eenvoudig te luchten en zorgt ervoor dat er geen vocht (transpiratie) in de boxspring matras trekt.
 6. Een topmatras boxspring zorgt voor een veel beter slaapcomfort, als je tenminste voor een goede topper kiest. Want net als bij boxsprings zijn er goede en slechte topdek matrassen te koop.

Topdek matras – meerwaarde voor je boxspring combinatie

De topper zorgt voor een goede afstemming van het boxspring bed op het lichaam en de slaapgewoontes van de persoon. Boxspring en matras zijn cruciaal voor de vraag of je bijvoorbeeld beter een harde of zachte ondergrond moet kiezen.

Maar pas met het topdek matras kan het boxspring bed echt worden aangepast aan jouw wensen. Zo versterkt een visco-topper de rugondersteuning door de punt elastische eigenschappen, en zorgt een topper van latex juist weer voor een zachtere ondergrond.

Latex topper

Een latex topper ligt niet alleen zacht, maar heeft nog een voordeel. Hij is namelijk klimaat regulerend. Dat betekent dat de lichaamswarmte niet afdamt, wat erg belangrijk is als je last hebt van allergieën of ’s nachts veel zweet. Met behulp van de topper is het dus ook mogelijk om de warmte van het boxspring bed te reguleren.

Een Visco topper maakt comfortabel slapen mogelijk, de koudschuim topper daarentegen leidt een deel van de warmte af.

Topper boxspring – Hygiëne & Minder last van huisstofmijtEen ander voordeel van de topper is dus voor de hand liggend: de hygiëne van het (elektrische) boxspring bed. De topper zorgt er namelijk ook voor dat bijvoorbeeld huisstofmijt niet in het matras kan gaan zitten.

De topper kan apart van een hoeslaken worden voorzien, waardoor de grote matras wordt beschermd.

Daarnaast is het ook een voordeel betreffende de optiek van het boxspring bed. De boxspring matras kan namelijk, indien gewenst, van een design overtrek worden voorzien. In dat geval heeft enkel de topper een hoeslaken nodig, die geschikt is om op te slapen.

Een topmatras biedt veel verschillende voordelen. Pas met de topper heeft het boxspring bed veel meer voordelen ten opzichte van een boxspring zonder topper of een gewoon bed met lattenbodem.