Boxspring 180 x 210

Boxspring 180 x 210 cm kopen?  Lees onze aankooptips, zo weet je precies waar je op moet letten als je een nieuw bed wilt aanschaffen. Een boxspring bed moet ten eerste perfect bij de persoon passen die er op ligt.

Slechts in dat geval kunnen de bijzondere kwaliteiten van een boxspring combinatie volledig tot hun recht komen. Voor mensen met een hoog lichaamsgewicht en eventueel ook lang zijn is een boxspring met de afmetingen van 180 cm breed en 210 cm lang een goede optie.

Boxspring 180 x 210 cm – Perfect voor lange (zware) mensenBen je lang en eventueel ook nog zwaar van postuur. Dan is het belangrijk bij het aanschaffen van een boxspring dat het bed zorgt voor voldoende ondersteuning en ventilatie biedt zodat je goed kunt slapen.

Als de vering en matras namelijk te zacht zijn, zak je door in het bed. In het ergste geval kan dit voor rugklachten zorgen.

Natuurlijk kunnen ook mensen die niet lang of zwaar zijn kiezen voor een boxspring 180 x 210 (elektrisch), en zo genieten van een heerlijk ruim bed.

 

 

Boxspring voor zware mensen – Waar je op moet letten!

boxspring 180x210Een boxspring 180 x 210 cm geeft voldoende ruimte, maar dat is niet het enige waar je op moet letten bij de aanshaf van een boxspring.

Het boxspring bed moet bij zwaardere mensen in elk geval een tonnen pocketvering hebben die voor een vaste ondervering zorgt die zich aan het lichaam aanpast. Daarop hoort een matras, ook met pocketveren kern.

Ideaal is een matras met 500 veren per vierkante meter en 7 zones. Het hoge aantal veren zorgt voor stabiliteit, de zone indeling van de matras versterkt de gebieden waar het gewicht op ligt.

Op de matras hoort een topper die over genoeg ruimte gewicht beschikt om het lichaamsgewicht punt elastisch op te nemen, zonder dat het lichaam in een kuil ligt.

Wij adviseren een koudschuim topper die ten minste 9 cm dik is. Kijk op de topper naar het HR nummer (hoe hoger – hoe beter), HR staat voor “High Resilience”.

Dit is het kenmerk voor schuimstoffen die over een hoge elasticiteit en weerstand beschikken. Dus goed om te weten: hoe hoger het getal, des te beter is de punt elasticiteit, veerkracht en duurzaamheid.

Welke topdek matras bij veel transpirerenOm het hinderlijke nachtelijke zweten te vermijden kan het beste gekozen worden voor schuim dat ademend en open is. Koudschuim voldoet hieraan prima.

Ook kan een topper overtrek met omlopend klimaatband helpen, dat de warmte naar buiten voert. Meer informatie over topper boxspring vind je hier.

 

 

 

Het boxspring bed moet bij overgewicht aan de volgende criteria voldoen

  • Voldoende ruimte in bed zorgt voor een ontspannen gevoel, een afmeting van minimaal 180 x 200 cm is aan te raden, maar nog beter is een boxspring 180 x 210 (elektrisch) te kopen.
  • Zorg ervoor dat je een boxspring koopt met een stabiel frame en stabiele pootjes uit massief hout; neem geen goedkope spaanplaat modellen, hier krijg je later spijt van.
  • Koop een boxspring die een tonnen pocketvering in de box en matras heeft.
  • De box moet minstens 260 veren per vierkante meter hebben, hoe meer veren hoe beter.
  • De boxspring matras moet minimaal 500 veren per vierkante meter hebben.
  • Een topper van koudschuim met een HR45 of hoger wordt aangeraden, deze geeft veel meer ondersteuning. Je zult met een koudschuim topper minder last hebben van transpireren, omdat koudschuim vocht makkelijker opneemt dan traagschuim of latex.

Zoek je een boxspring 180 x 210 (elektrisch) dan zijn onderstaande (online) bedden webshops een aanrader. Zo betaal je niet teveel voor een goed bed.