1 persoons boxspring

Overweeg je een 1 persoons boxspring te kopen? Met deze tips koop je (online) een bed die voldoet aan jouw slaapwensen. Ontdek hier welke eenpersoons boxspring het beste bij jouw persoonlijke wensen past.

Waaraan moet een 1 persoons boxspring voldoenOm te weten waar een goede boxspring aan moet voldoen is het belangrijk om eerst te weten wat voor type bed dit is.

Vrij vertaald betekent boxspring simpelweg (box met veren), toch is dit slaapsysteem wel iets meer. Hieronder geven we een uitleg hoe een boxspring is opgebouwd.

Bedopbouw

De opbouw van een 1 persoons boxspring bed hangt af van het feit of het om de Scandinavische of Amerikaanse versie gaat.

In Nederland is een boxspring bed opbouw volgens de Scandinavische standaard gebruikelijk, dus met topper op de matras.

Boxspring bed opbouw – de verschillende lagen

De opbouw volgens de Scandinavische variant ziet er zo uit, dat zich op de onderste laag een box met verenkern bevindt. Daarop ligt een matras en op de matras ligt de topper.

Voor de typische boxspring look zorgt het vaak zeer opulente hoofdgedeelte. Hieronder willen wij graag de opbouw van een boxspring bed in detail uitleggen.

Bekijk deze video animatie – wat is een boxspring?
[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=knYMcbVleFA&width=620&height=350&autohide=1[/embedyt]

Onderste laag: de onderste box

De onderste box is van een verenkern voorzien, die uit pocketveren of bonell veren bestaat. De verenkern wordt in een onderbouw van massief hout verwerkt. De onderste box staat op poten, die het beste ook uit massief hout bestaan en in verschillende vormen en kleuren verkrijgbaar zijn.

Middelste laag: de matras

1 persoons boxspringVolgens de klassieke opbouw ligt de matras op de box. Deze matras bestaat normaal gesproken uit 7 zones en bevat tonnen pocketveren, zodat de matras punt elastisch (en niet zone elastisch) ondersteunt en dus het lichaam precies ondersteunt.

Ook zorgt de 7 zone indeling ervoor dat elk lichaamsdeel individueel wordt ondersteund. Zo kunnen bijvoorbeeld schouders en heupen verder inzakken dan benen en taille.

Ideaal voor mensen die last hebben van rugklachten. Een 1 persoons boxspring is ook een prima senioren bed, vanwege de bedhoogte kun je makkelijker in- en uitstappen.

Topper

De boxpring topper die bovenop de matras ligt zorgt voor comfort. Met een matrastopper kan ook het ligcomfort naar individuele slaapwensen worden aangepast. Als je liever wat harder ligt, adviseren wij een koudschuim topper.

Als je liever wat zachter ligt is een klimalatex topper de beste keuze. Wanneer je rugproblemen hebt of van het thermo dynamische effect van visco houdt dan adviseren wij de visco topper. Alle toppers hebben een klimaat regulerende laag, zeer gewenst voor mensen die veel zweten.

1 persoons boxspring bedden

In het algemeen hebben eenpersoons boxspring bedden de volgende afmetingen: 80×200 cm en 90×200 cm die veel verkocht worden door winkels als Ikea, SwissSense, BeterBed of Leenbakker, om enkele beddenwinkels te noemen.

Welke bed afmeting je kiest is heel persoonlijk en vaak afhankelijk van de afmetingen van je slaapkamer. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende ruimte overhoudt om gemakkelijk in en uit bed te kunnen stappen.

De meest verkochte 1 persoons boxspring bedden afmetingen zijn 70×200 cm, 80×200 cm en 90×200 cm, 90×210 cm en 90×220 cm. Voor veel mensen is een twijfelaar boxspring met afmetingen 120×200 cm, 120×210 cm en 120×220 cm ook een 1 persoons boxspring.

Een twijfelaar is voor veel mensen een (grote) eenpersoons bed, heb je een slaapkamer met voldoende ruimte dan is deze afmeting een prima keuze.

Verschil tussen boxspring en standaard 1 persoons bed

eenpersoons boxspringHet doorslaggevende voordeel van een boxspring bed is dat de druk sterker en meer evenredig wordt verdeeld dan bij een lattenbodem. Omdat de latten van een lattenbodem aan beide kanten vastzitten, zakt de lat in het midden meer in dan aan de zijkanten.

De lattenbodem is aan de buitenkant erg stevig en in het midden duidelijk minder stabiel. Een boxspring geeft ook druk aan de buitenkant, waardoor een gelijkmatig en comfortabel ligoppervlak ontstaat.

Daarbij kunnen de enkele veren sterker inzakken dan de harde latten. Deze combinatie zorgt voor een comfortabel liggevoel zonder doorzakken.In tegenstelling tot een bed met lattenbodem, waar men een willekeurig matras bij koopt, moet men bij een boxspring bed een matras met pocketveren kiezen.

Als het boxspring bed naar de wensen wordt samengesteld, is het duidelijk comfortabeler dan een bed met lattenbodem.

 

 

Meest gezochte 1 persoons boxspring bedden afmetingen

  • 70 x 200 cm
  • 80 x 200 cm
  • 90 x 200 cm
  • 90 x 210  cm
  • 90 x 220 cm

Elektrische 1 persoons boxspring

Voor wie op zoek is naar een bed, dat niet alleen dient om te slapen, kan ook kiezen voor een eenpersoons elektrische boxspring. Met dit slaapsysteem maak je je slaapkamer compleet, zo kun je in tegenstelling tot een standaard boxspring niet alleen genieten van de gemakkelijke instap, je kunt met een elektrische 1 persoons boxspring heel eenvoudig je ligpositie bepalen.

Door de verstelbare box kun je het hoofd- en voeteneinde zo verstellen dat je aangenaam ligt, om na een lange dag werken nog een boek te lezen. Of om comfortabel met de benen omhoog TV te kijken. Met een elektrische boxspring krijg je nog meer luxe dan met een normale boxspringscombinatie.