Boxspring 140×200

Een boxspring 140×200 kopen? Bent u op zoek naar een goede boxspring, dan is het vooral belangrijk om te weten waar een complete boxspring 140×200 aan moet voldoen.

U zult het wel gemerkt hebben dat het assortiment in bedden overweldigend is. En de aanbiedingen vliegen u om de oren.Maar pas op, niet elk boxspring bed is een echte boxspring, de naam wordt vaak misbruikt.

Daarom vind u op welkeboxspringkopen.nl aankoopinformatie over de meest uiteenlopende boxsprings, modellen en bedaccessoires, zodat u een goede keuze kunt maken.

 

 

 

Waaraan herkent u een echte boxspring?

boxspring 140x200Om een echte complete boxspring te kopen moet u eerst weten waar deze uit bestaat; in het kort komt het hier op neer.

Een boxspring bed is pas compleet met een boxspring, oftewel een onderstel met vering, een matras met pocketveringkern en een topper, bijvoorbeeld van koudschuim. Meer informatie lees je hier.

 

 

Boxspring 140×200 kopen

De beste bedlengte: Bij het kopen van een nieuw bed is naast een goede matras ook de lengte een belangrijk aspect. Omdat Nederlanders steeds langer worden is het belangrijk dat het nieuwe bed lang genoeg is. Als handleiding voor de bedlengte kunt u de volgende regel hanteren:

  • Tel bij de lengte van de langste gebruiker tussen de 15 en 20 cm
    (stel u meet 175 cm + 20 cm, dan is een boxspring 140×200 cm een goede keuze)
  • Als u langer bent dan 185 cm, kies dan voor een afmeting van 140×210 cm
  • Kiest u voor een elektrische boxspring, tel dan bij de lengte van de langste gebruiker tussen de 25 en 30 cm. Door de verstelbare bodem is het prettiger slapen en liggen als je voldoende bedlengte hebt.

De beste bedbreedte: Net als bij de lengte is ook de bedbreedte een keuze die gemaakt moet worden. Een boxspring 140×200 cm is de standaard bed afmeting, deze afmeting wordt vaak gekozen omdat er simpelweg niet meer ruimte is in de slaapkamer.

Kies, indien mogelijk, voor een groter bed

boxspring met ladesHeeft u voldoende ruimte in uw slaapkamer, dan kun u beter kiezen voor een bedbreedte van 160 of 180 cm. Een groter bed geeft extra ontspanning. Willen bijvoorbeeld de kinderen s ’morgens bij u in bed kruipen? Geen probleem, ruimte genoeg.

Bent u een lastige slaper en woelt u veel in bed, dan heeft uw bedpartner in een bed van 160×200 of 180×210 minder last van uw slaapproblemen.

Boxsprings wordenn steeds populairder; naast bekende meubelzaken zoals Ikea, Beter Bed en Leenbakker zijn er steeds meer aanbieders .

Goede boxspring matras 140×200

Let bij de productinformatie op dat een boxspring matras in bepaalde zones is verdeeld. Dat betekent dat de matras op verschillende plaatsen in verschillende mate inzakt. De rug heeft bijvoorbeeld meer ondersteuning nodig dan de benen. De ondergrond moet daarom in dat gebied wat harder zijn. Alleen een matras met meerdere zones kan zich goed aan het lichaam aanpassen.

Kies voor een boxspring matras 140×200 met 7 zones

boxspring matras 140x200De meeste mensen liggen en slapen het beste op een matras met 7 zones. Boxspring matrassen met 5 zones zijn vooral ter hoogte van de schouders voor veel mensen niet optimaal, aangezien zich daar geen bijzondere comfortzone bevindt.

Er zijn zelfs boxspring matrassen met 9 zones, waarvan gezegd wordt dat deze zich noch beter aan het lichaam aanpassen. Echter leveren deze duurdere matrassen geen grote verschillen op.Aangezien veel slapers zich in de nacht bewegen, zal je lichaam op een matras met 9 zones niet zo liggen dat alle lichaamsdelen zich in de bedoelde zone bevinden.

Dat is geen groot probleem, maar het betekent wel dat het extra comfort van de dure boxspring matrassen met 9 zones niet optimaal gebruikt kan worden.

Een boxspring matras 140×200 met 7 zones voldoet dan ook prima voor de meeste mensen.

Boxspring 140×200 met opbergruimte

Boxspring met opbergruimteHierboven gaven we al informatie over bedlengte en bedbreedte en welke matras het beste kan worden gekozen. Voor veel mensen is er in de slaapkamer nog een probleem, “ruimte gebrek”.

De kledingkast hangt vol, waar laat je dan de hoeslakens of de dekbedovertrekken om maar iets te noemen.

Nou heel eenvoudig, koop een boxspring 140×200 met opbergruimte, veel boxsprings hebben tegenwoordig opbergladen.

U kunt de boxspringbodem met weinig kracht d.m.v. gasveren omhoogtillen, zo heeft u een enorme bergruimte om allerlei spullen op te ruimen.